Rick

“Ik heb mooie spullen en een duurzaam huis. Dat vind ik winst.”

Een overzichtelijke verbouwing

“Ik wilde mijn negentiende-eeuwse appartement in de Amsterdamse Zeeheldenbuurt graag verduurzamen. Ik had het lang geleden al goed geïsoleerd, dus mijn woning was heel geschikt om met Thuisbaas all electric te gaan. Een warmptepomp wilde ik bewust niet. Dat komt omdat een warmtepomp het beste werkt in combinatie met vloerverwarming en ik wilde mijn appartement niet helemaal overhoophalen. De oplossing van Thuisbaas sprak me aan omdat die een stuk minder ingrijpend is.”

“Ze installeerden bij mij een instant heater voor warm tap- en douchewater, een inductiekookplaat en vier infraroodpanelen. Eigenlijk een heel bescheiden en overzichtelijke verbouwing. Ik heb geen eigen zonnepanelen op het dak liggen, dat zou via de VvE moeten. Ik heb wel zes panelen op de Praxis.” (bron: NRC)

“Ik wilde mijn appartement verduurzamen en dat bleek heel overzichtelijk.”
Tijdens het Aardgasvrije Open Huis bij Rick thuis lieten we de instant heater zien. Dit kleine apparaatje is bij Rick achter een keukenkastje geïnstalleerd. Het verwarmt zowel het tapwater in de keuken als het douchewater.
Rick is de eerste Aardgasvrij-Thuisbaas, dat verdient een bloemetje!
“Ik heb mooie spullen en een duurzaam huis. Dat vind ik winst!”
Het negentiende eeuwse appartement in de Amsterdamse Zeeheldenbuurt.
“De infraroodpanelen hangen aan het plafond en geven, onzichtbaar, stralingswarmte af. Nu komt de warmte ineens van boven.”